Wat te doen bij een betaalachterstand

 • Wat te doen bij een betaalachterstand

  Er valt weer een betalingsherinnering op de deurmat. U wordt er moedeloos van. Wat nu? Wat u in elk geval niet moet doen is aanmaningen negeren. Ze gaan er niet weg van en het verschuldigde bedrag wordt alleen maar hoger.

  Tref een betalingsregeling

  Neem altijd contact op met het bedrijf of de organisatie waar u aan moet betalen. Spreek een betalingsregeling af en houdt u daaraan. Dit klinkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Want u heeft ook vaste lasten. En u moet boodschappen doen. Let op dat u geen afspraken maakt die u niet kunt nakomen.

  Maak een betalingsplan

  Hoe? Door een betalingsplan te maken. Zet uw inkomsten en uitgaven op papier (zie ook stap 2 van het Stappenplan). Bepaal welk bedrag u per maand kunt missen om uw schulden af te betalen. Dit bedrag is de basis van de betalingsregeling die u gaat treffen. Wees realistisch, zodat het ook daadwerkelijk lukt om de schulden af te lossen.

  Tip: de website www.zelfjeschuldenregelen.nl helpt u met het maken van een betalingsplan. Ook vindt u er voorbeelden van brieven die u naar uw schuldeisers kunt sturen.

  Lukt het niet? Neem contact met ons op!

  Werkt uw schuldeiser niet mee aan een betalingsregeling? Dan heeft u alles geprobeerd om uw betaalachterstand zelf op te lossen, maar is het helaas niet gelukt.

  Laat in elk geval schulden nooit oplopen. Kom in actie en zet die eerste stap. Neem contact op met onze schuldhulpmedewerkers . Zij helpen u graag.

  We bekijken graag samen de mogelijkheden om uw betaalachterstand op te lossen. Zo voorkomt u dat uw schuldeiser een incassoprocedure gaat opstarten.