Minimaregelingen en bijzondere bijstand

Als u een laag inkomen heeft, is het vaak lastig om rond te komen. Mogelijk kunt u bij Avres extra geld aanvragen voor u en uw gezinsleden.

Minimaregelingen

Avres kent minimaregelingen voor:

Minimaregeling aanvragen

U kunt de minimaregelingen aanvragen met een digitaal aanvraagformulier.

De Collectieve zorgverzekering kunt u via gezondverzekerd.nl  aanvragen.

Bijzondere bijstand

Avres kan ook helpen met bijzondere bijstand voor uitgaven die nodig zijn maar u niet van uw normale inkomen kunt betalen.

Bijzondere bijstand aanvragen

U kunt via een digitaal aanvraagformulier bijvoorbeeld bijzondere bijstand aanvragen voor de kosten bewindvoering, eigen bijdrage rechtsbijstand of sommige reiskosten.

Regelingen voor kinderen: Stichting Leergeld

Voor regelingen voor uw kinderen (aanschaf computer, bijdrage schoolactiviteiten, sport, cultuur) kunt u terecht bij Stichting Leergeld waar Avres mee samen werkt. Kijk voor meer informatie op www.leergeldav.nl.

Krijgt u bijzondere bijstand voor de reiskosten van uw kind(eren) als ze naar school gaan? Om de vergoeding te ontvangen kunt u het formulier Declaratieformulier reiskosten bijzondere bijstand naar onderwijs  invullen en naar Avres sturen, samen met een kopie van uw maandabonnement.

Heeft uw kind een chronische ziekte of beperking? U kunt voor hen een bijdrage aanvragen voor de extra kosten die u dan heeft.

Vragen?

Heeft u hulp nodig of vragen? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. De Formulierenbrigade helpt bij het aanvragen van de regelingen en bijzondere bijstand.

Wilt u weten voor welke regelingen u in aanmerking kunt komen klik dan hieronder op  ' infoblad extra regelingen '.