Ik ben ouder dan 27 jaar

Stap 1: meld u met een DigiD aan bij www.werk.nl

Heeft u nog geen DigiD? Vraag deze dan eerst aan via www.digid.nl.

  • u vult het formulier in en verstuurt het digitaal
  • u ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

Stap 2: Avres neemt contact met u op


Stap 3: verzoek toesturen schriftelijke informatie

Avres neemt voor eventuele aanvullende vragen telefonisch contact met u op. Verder ontvangt u een brief met het verzoek om uw aanvraag aan te vullen met schriftelijke informatie.

Stap 4: uitnodiging intake workfirst

Mogelijk nodigen wij u uit voor een intake workfirst. We bekijken tijdens dit gesprek hoe u probeert een betaalde baan te vinden. Denk bijvoorbeeld aan het doornemen van uw sollicitaties. Daarnaast bespreken we hoe u zo snel mogelijk weer aan het werk kan, waarbij we samen kijken naar de beste oplossing. We begeleiden u waar nodig.  

Stap 5: uitnodiging uitkeringsintake

Mogelijk nodigen wij u uit voor een uitkeringsintake. Tijdens dit persoonlijke gesprek nemen wij uw aanvraag met u door.  

Stap 6: alle informatie ontvangen?

We controleren of we alle benodigde informatie ontvangen hebben. Als dit niet zo is, vragen wij u om ontbrekende gegevens alsnog aan te vullen.

Stap 7: afhandeling aanvraag

We informeren u of uw uitkeringsaanvraag is toegekend of afgewezen. De wettelijke afhandelingstermijn is 8 weken na de meldingsdatum bij het UWV. Uiteraard proberen wij sneller tot een besluit te komen.

Stap 8: ingangsdatum uitkering

Als u recht heeft op een uitkering, gaat de uitkering in vanaf de datum dat u het aanvraagformulier digitaal heeft ingevuld en verzonden via de website werk.nl.

Vragen?

Heeft u hulp nodig of vragen? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. Vindt u het lastig om (digitale) formulieren in te vullen. Schakeld dan de Formulierenbrigade in.