Geboren vóór 1 januari 1965 en na 50ste werkloos geraakt

Stap 1: meld u met een DigiD aan bij www.werk.nl

  • u download het aanvraagformulier bijstand (IOAW) dat van toepassing is op uw persoonlijke situatie
  • u vult het formulier in en verstuurt het digitaal
  • u ontvangt een bevestiging van uw aanvraag

Stap 2: Avres neemt contact met u op

Stap 3: verzoek toesturen schriftelijke informatie

Avres neemt uw aanvraag in behandeling en neemt voor eventuele aanvullende vragen telefonisch contact met u op. Verder ontvangt u een brief met het verzoek om uw aanvraag aan te vullen met schriftelijke informatie.

Stap 4: uitnodiging intake workfirst

Mogelijk nodigen wij u uit voor een intake workfirst. We bespreken tijdens dit gesprek wat uw mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. We begeleiden u waar nodig en bekijken welke re-integratieproducten ingezet kunnen worden om u aan de slag te helpen. Samen gaan we voor de beste oplossing, zodat u weer met plezier aan het werk kunt.

Stap 5: uitnodiging uitkeringsintake

Mogelijk nodigen wij u uit voor een uitkeringsintake. Tijdens dit persoonlijke gesprek nemen wij uw aanvraag met u door.

Stap 6: alle informatie ontvangen?

We controleren of we alle benodigde informatie ontvangen hebben. Als dit niet zo is, vragen wij u om ontbrekende gegevens alsnog aan te vullen.

Stap 7: afhandeling aanvraag uitkering

We informeren u of uw uitkeringsaanvraag is toegekend of afgewezen. De wettelijke afhandelingstermijn is 8 weken na de meldingsdatum bij het UWV. Uiteraard proberen wij sneller tot een besluit te komen.

Stap 8: ingangsdatum uitkering

Als u recht heeft op een uitkering, gaat de uitkering in vanaf de datum dat u het aanvraagformulier digitaal heeft ingevuld en verzonden via de website werk.nl.

Vragen?

Heeft u hulp nodig of vragen? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. Vindt u het lastig om (digitale) formulieren in te vullen? Schakel dan de Formulierenbrigade in.