Collectieve zorgverzekering

Een collectieve zorgverzekering kan u elke maand veel geld besparen. VGZ heeft een collectieve zorgverzekering speciaal voor mensen met een laag inkomen. U bent goed verzekerd tegen een extra lage premie.

Voordelen

Met de VGZ zorgverzekering bent u voordelig en toch goed verzekerd. De voordelen op een rijtje:

  • Extra lage premie voor de basisverzekering en aanvullende verzekering.
  • U krijgt veel vergoed, o.a. brillen, fysiotherapie, tandarts en uw eigen bijdrage voor de Wmo.
  • U kunt uw eigen risico mee verzekeren.
  • U hoeft geen geld voor te schieten. Uw rekeningen gaan direct naar VGZ.
  • Het maakt niet uit hoe gezond u bent: iedereen mag meedoen.

Wat wordt er vergoed?

Een overzicht van de vergoedingen kunt u vinden via VGZ Gemeentepakket.

Voor wie is de verzekering?

  • Uw inkomen  is niet hoger dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm. Het betreft dan uw maandelijkse inkomen, zonder vakantiegeld.
  • Uw vermogen moet lager zijn dan € 21.330,00 als u een alleenstaande (ouder) bent of € 42.660,00 als u gehuwd/samenwonend bent.

Vermogen bestaat uit de totale waarde van uw bezittingen in Nederland en buitenland, zoals spaargeld, auto, boot, caravan, waardepapieren en overige bezittingen. Gebruiksgoederen en de overwaarde van uw eigen woning behoren niet tot het vermogen. Dit is de huidige waarde van uw huis minus de nog niet afgeloste hypotheek.

Studenten kunnen geen gebruik maken van deze verzekering.

Indien u een betalingsachterstand of schuld heeft bij een zorgverzekeraar zal de verzekeraar uw aanvraag mogelijk niet accepteren.

Overstappen

Wilt u overstappen naar de collectieve zorgverzekering van VGZ? Dat kan elk jaar vanaf half november tot uiterlijk 31 december. Ga naar www.gezondverzekerd.nl.

Uw verzekeringszaken regelt u online via www.mijnvgz.nl. U logt hier veilig in met uw DigiD. U kunt hier uw zorgkosten inzien, online declareren en post van VGZ bekijken.

Vragen?

Op www.vgz.nl vindt u veel informatie over hun service en kunt u vragen stellen aan de digitale klantadviseur Roos. Of bel voor meer informatie naar 0900 8490 op werkdagen van 8.00 uur tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur.

U kunt natuurlijk ook contact met Avres opnemen. Onze medewerkers staan u graag te woord. Vindt u het lastig om (digitale) formulieren in te vullen? Schakel dan de Formulierenbrigade in.